Contact: 06 4895 8275  f.huigens@expressief.com

 

Website header logo
  • Website_header_slideshow_p1.png
  • Website_header_slideshow_p2.png
expressief over coaching

Coaching

Wat was ook al weer je koers? Waar stond je voor? Rust nemen voor reflectie en waarderen van wat er goed is, dat is waar coaching vanuit Expressief over gaat. Bezieling, zelfacceptatie en bewustwording van de kern, vanuit werk gerelateerde vraagstukken.

logo nobcoCoaching is bedoeld om met begeleiding in de spiegel te kijken en met afstand waar te nemen wat er gebeurt. Het herkennen van patronen, het vergroten van zelfkennis en aanscherpen van vaardigheden. Een coachingstraject bij Expressief gaat nog een stap verder. De moeilijkste stap is om te onderzoeken welk eigen aandeel je hebt in het in stand houden van jouw vraagstuk. Femmeke Huigens is geschoold als coach in methoden als NLP, systemisch werk, transactionele analyse, appreciative inquiry en werkt vanuit de visie van de Theorie U. Methoden en technieken die gebruikt worden zijn bewezen effectief en sluiten altijd aan bij de praktijk van de gecoachte.

Thema’s die vaak aan de orde komen zijn: functionele groei, motivatie, zingeving en waarden in het werk. Coaching draagt bij aan zelfacceptatie, verhoging van zelfvertrouwen en waardering van wat er goed is. “Vaak komt de vraag ‘waar ben ik voor besteld’ en ‘heb ik de juiste jas aan/is deze jas wel van mij’ aan de orde. Ik help je om die vraag oordeelloos, waardevrij en met compassie te onderzoeken. Zo maken we onderscheid tussen wie je bent en wat je doet”.

Retraitehuisje Keetje

Coaching gecombineerd met overnachting blijkt extra krachtig te werken. Ons Retraitehuisje Keetje biedt verschillende arrangementen om echt even stil te staan bij vraagstukken die jou op dit moment bezighouden. Je kunt denken aan een Stille schrijfretraite, Coaching&Overnachting of een Coachingsretraite. Rust, tijd en afstand om tot echte antwoorden te komen, een kort verblijf in Keetje in de natuur gecombineerd met een ontspannen verzorging.

De wereld is het afgelopen jaar in rap tempo veranderd. Dat wat ‘vanzelfsprekend’ was, is weggevallen. Dat wat normaal is, moet opnieuw worden uitgevonden. Maar ook is er ruimte en verlangen naar daadwerkelijke transitie. En wat nu…

Hoe wil je je inzetten?

Geeft werk je bevrediging? Wil je meer of juist minder plaatsgebonden werken? Welke zaken blijken er echt toe te doen in je leven? Wil je graag het roer omgooien? Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan maar weet je niet welke? Past wat je nu doet bij wat je echt wilt? Wil je duurzamer leven? En wat betekent dat dan?

Deze en nog vele andere vragen kunnen je op dit moment in beslag nemen. Gun jij jezelf de tijd om even echt tot jezelf te komen?

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of om je interesse kenbaar te maken.

Eventueel lees verder:

Coaching is er voor directieleden en managers, voor medewerkers in organisaties. Ook als particulier kun je een beroep op coaching doen. Een coachingstraject van Expressief is altijd maatwerk en heeft enkele basisuitgangspunten die terugkomen.
  • Een coachingstraject is kort en afgebakend, beslaat 5 tot 7 gesprekken, van anderhalf uur en ongeveer eenmaal per maand.
  • Een traject start en eindigt met een gesprek tussen de coach, gecoachte en leidinggevende, waarin de leervraag wordt onderzocht en geëvalueerd. Onderzoek toont aan dat dit het rendement van coachingstrajecten vergroot.
  • De gesprekken vinden plaats op de werklocatie van Expressief in Brunsting. Ten gevolge van Covid-19 is de locatie erop ingericht dat 1,5 meter afstand gewaarborgd is en er een looproute kan worden gevolgd, waarbij je geen andere mensen tegen komt. Coachgesprekken kunnen ook vaak buiten, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.