Contact: 06 4895 8275  f.huigens@expressief.com

 

Website header logo
 • Website_header_slideshow_p1.png
 • Website_header_slideshow_p2.png
 • Website_header_slideshow_p6.png
 • Website_header_slideshow_p5.png
 • Website_header_slideshow_p3.png
 • Website_header_slideshow_p4.png
Expressief Corona Protocol
Expressief Corona Protocol
expressief over coaching

Coaching

Wat was ook al weer je koers? Waar stond je voor? Rust nemen voor reflectie en waarderen van wat er goed is, dat is waar coaching vanuit Expressief over gaat. Bezieling, zelfacceptatie en bewustwording van de kern, vanuit werk gerelateerde vraagstukken.

logo nobcoCoaching is bedoeld om met begeleiding in de spiegel te kijken en met afstand waar te nemen wat er gebeurt. Het herkennen van patronen, het vergroten van zelfkennis en aanscherpen van vaardigheden. Een coachingstraject bij Expressief gaat nog een stap verder. De moeilijkste stap is om te onderzoeken welk eigen aandeel je hebt in het in stand houden van jouw vraagstuk. Femmeke Huigens is geschoold als coach in methoden als NLP, systemisch werk, transactionele analyse, appreciative inquiry en werkt vanuit de visie van de Theorie U. Methoden en technieken die gebruikt worden zijn bewezen effectief en sluiten altijd aan bij de praktijk van de gecoachte.

Thema’s die vaak aan de orde komen zijn: functionele groei, motivatie, zingeving en waarden in het werk. Coaching draagt bij aan zelfacceptatie, verhoging van zelfvertrouwen en waardering van wat er goed is. “Vaak komt de vraag ‘waar ben ik voor besteld’ en ‘heb ik de juiste jas aan/is deze jas wel van mij’ aan de orde. Ik help je om die vraag oordeelloos, waardevrij en met compassie te onderzoeken. Zo maken we onderscheid tussen wie je bent en wat je doet”.

Uniek Zomer-Retraite Arrangement

Tijdens de zomermaanden bestaat de mogelijkheid om een intensief, verkort coachtraject te combineren met een korte retraite. Je formuleert antwoord op de vraag ‘en wat nu’? Hoe wil ik verder in het leven, mijn loopbaan en/of mijn werk. Het zomer retraite arrangement bestaat uit:
 • 4 overnachtingen
 • 3 coaching-sessies
 • 5 begeleide reflectie-opdrachten

Download hier de flyer met het complete aanbod en data.

Tijdens de 3 coachgesprekken en met hulp van de reflectie-opdrachten onderzoeken we hoe je geworteld bent. Dit doen we aan de hand van je eigen levensverhaal. Wie ben ik en waar kom ik vandaan. Je ontdekt waar je echt ‘ja’ tegen zegt, wat is aangeleerd of van je wordt verwacht.
We onderzoeken wat je wilt behouden en waar je afstand van wilt doen. Om te komen tot de kernvraag: Wat wil ik echt? Hoe kan en wil ik van betekenis zijn. Daarbij komt ook de vraag aan de orde: hoe zorg ik daarbij goed voor mezelf? Aan het eind van het programma heb je jouw doel bepaald. Ook heb je voor jezelf een eerste stap geformuleerd waarmee je zelf verder kunt en mogelijk in actie kunt komen.
Tussendoor is er veel tijd om te relaxen en je eigen invulling te geven aan de dagen. En word je lekker verzorgd.

Klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of om je interesse kenbaar te maken.

Eventueel lees verder:

Coaching is er voor directieleden en managers, voor medewerkers in organisaties. Ook als particulier kun je een beroep op coaching doen. Een coachingstraject van Expressief is altijd maatwerk en heeft enkele basisuitgangspunten die terugkomen.
 • Een coachingstraject is kort en afgebakend, beslaat 5 tot 7 gesprekken, van anderhalf uur en ongeveer eenmaal per maand.
 • Een traject start en eindigt met een gesprek tussen de coach, gecoachte en leidinggevende, waarin de leervraag wordt onderzocht en geëvalueerd. Onderzoek toont aan dat dit het rendement van coachingstrajecten vergroot.
 • De gesprekken vinden plaats op de werklocatie van Expressief in Brunsting. Ten gevolge van Covid-19 is de locatie erop ingericht dat 1,5 meter afstand gewaarborgd is en er een looproute kan worden gevolgd, waarbij je geen andere mensen tegen komt. Coachgesprekken kunnen ook vaak buiten, bijvoorbeeld tijdens een wandeling.